Vrijwilligersbeleid

Samen als een

Schagen United kent een geweldig grote groep vaste vrijwilligers die hun steentje bijdragen om de club draaiende te houden. Zonder al deze vrijwilligers kan een sportvereniging als het onze eenvoudig niet bestaan. Daarnaast maken al deze vrijwilligers het ook mogelijk dat er tegen lage kosten gesport kan worden. Samen moeten we er dus ook voor zorgen dat er een prettige klimaat heerst om het vrijwilligerswerk aantrekkelijk te maken maar bovenal te houden. Als je lid bent dan is het verplicht gesteld dat leden en/of ouders van jeugdleden zich minimaal 2x per jaar een dagdeel inzetten.

“Wij willen niet dat het werk op slechts enkele schouders rust”

Uitwerking vrijwilligersbeleid

  • Doe je een vaste vrijwilligerstaak dan wordt je vrijgesteld van verenigingsdiensten.
  • De verplichte 60 punten te behalen is per seizoen en is per adres.
  • Geldt ook voor de afkoopregeling 
  • Heb je meerdere kinderen op voetbal (Onder 18 jaar en op een adres) dan hoef je maar 60 punten te behalen.
  • Leden vanaf 18 jaar voeren de vrijwilligerstaken in principe zelf uit.

Geef je persoonlijke voorkeuren aan via de Voetbal.nl app!

Via de Voetbal.nl app kun je zelf heel eenvoudig je voorkeuren aangeven en je beschikbaarheid. Je kunt zelfs je voorkeurstaak aangeven en daarnaast jezelf inplannen op een tijdstip en dag dat het jou het beste uitkomt!

Via pushberichten op de app wordt je geïnformeerd en natuurlijk tref je de planning ook aan op de website en ontvang je tevens een bevestiging via de mail.

Kies je niets, dan word je ingedeeld door de taakbeheerder. Je krijgt dan ruim op tijd een mail met de geplande taak, dag en tijdstip. Je bent dan wel verplicht deze taak uit te voeren. Kun je niet, dan kun je via de Voetbal.nl app je taak aanbieden om te ruilen met een andere ouder of lid.

Pas als de ander jouw taak heeft overgenomen en heeft geregistreerd via de Voetbal.nl app, tot die tijd blijft het jouw verantwoordelijkheid. Dus ‘even’ aangeven ‘dat je niet kunt’ is in dit geval niet meer mogelijk.

Vaste vrijwilligersgroep

De vaste vrijwilligers worden in overleg ingepland door de taakbeheerders