Spelplezier – Hoe te registreren?

Beoordelen van sportiviteit en spelplezier via de KNVB Wedstrijdzaken app

Na afloop van de wedstrijd wordt via het digitale wedstrijdformulier gevraagd om scores te geven op ‘het eigen spelplezier’, ‘sportiviteit van de tegenstander’ en de ‘prestatie van de scheidsrechter’.

Waarom een plezier meting?

Schagen United staat voor voetbal om van te houden. Wekelijks zetten wij ons in om voetballiefhebbers zoveel mogelijk plezier te laten beleven aan de sport. Of je nou speler, scheidsrechter, bestuurslid of toeschouwer bent, we dragen allemaal bij aan het spelplezier op en rond de velden. Daadwerkelijk inzicht in hoe dat spelplezier ervaren wordt door teams is daarbij waardevol. Enerzijds om inzichtelijk te maken hoe groot dit spelplezier is en anderzijds ook om daar waar het spelplezier laag is te werken aan verbetering. 

Hoe gaat dit in zijn werk?

Het invullen van de pleziermeting gebeurt na afloop van de wedstrijd door degene die de spelersopgaaf ingevoerd heeft. Via de wedstrijdzaken app krijgt deze persoon een melding dat hij/zij zijn/haar mening kan geven over de mate van sportiviteit en respect tijdens de gespeelde wedstrijd.

Het invullen van de pleziermeting is zeer eenvoudig en werkt als volgt:

1. Ga naar Berichten in je menu

2. Klik op de knop Vul in om de pleziermeting in de vullen

Selecteer nu de gewenste scores en sla de gegevens op

Onderstaande melding verschijnt bij je nieuwsberichten

Veelgestelde vragen

Worden de resultaten gepubliceerd/ openbaar gemaakt? 

Alle deelnemende verenigingen krijgen zicht in de gegeven scores.  Ze kunnen het gemiddelde per team en de hele vereniging zien en die afzetten tegen de gemiddelden van andere verenigingen. 

In Sportlink Club is het Overzicht Spelplezier beschikbaar

Er zullen geen individuele beoordelingen met andere verenigingen gedeeld worden

Wat gaat Schagen United doen met de resultaten? 

Schagen United streeft ernaar dat iedere speler zoveel mogelijk plezier beleeft aan voetballen. Het primaire doel van de pleziermeting is dan ook om inzichtelijk te krijgen hoeveel plezier er aan de wedstrijden wordt beleefd.

Vult de scheidsrechter dit ook in? 

Ja, de pleziermeting wordt ook door scheidsrechters ingevuld.

Zijn deze resultaten niet subjectief en wat zegt dit eigenlijk? 

Uiteraard zijn de resultaten subjectief. Echter wanneer het aantal metingen groot genoeg wordt kunnen we daarmee wel trends waarnemen. Die trends kunnen aanleiding zijn om met elkaar verdiepend in gesprek te gaan.

Wat wordt er precies bedoeld met eigen spelplezier? 

Met eigen spelplezier is het cijfer dat de aanvoerder namens het team geeft aan de wedstrijd. Hoe leuk was het?